За втора поредна година сдружение „Бокая“ организира празник на водните спортове във Видин, посветен на Международния ден на младежта

Над 100 младежи, родители и любители на водните спортове се събраха на градския плаж във Видин, край старинната крепост „Баба Вида“, за да участват, наблюдават и опитат от водните спортове. Празникът, както и миналата година, бе посветен на 12 август – Международния ден на младежта.  Организира ги сдружения „Бокая“, със съдействието на програма Еразъм +, и Евродеск  Мултиплаер, регионална точка във Видин.

Целта на събитието бе не толкова да се състезават младите хора, колкото всички, които обичат да спортуват, да се забавляват и да опитат от красотата на водните спортове. Празник без състезание не може и затова младежите подготвиха своите смесени отбори по гребане в туристически лодки, премериха сили на 200 метрова дистанция в състезателно кану и каяк и преплуваха разстояние от 300 метра. За всички организаторите от сдружение „Бокая“ бяха подготвили  изненади, а най-добрите получиха награди, връчени им от председателя на сдружение „Бокая“ – Борис Недялков, който преди състезателната част прочете поздравителен адрес към участниците от министъра на младежта и спорта – Красен Кралев.  

Повечето от присъстващите на градския плаж във Видин опитаха гребане в туристически каяк, а за доброто настроение се погрижи DJ Краси.  

Празник, който още веднъж показа, че хората от Видин имат нужда от подобни прояви,  организацията на които може да се предостави на неправителствения сектор.