Младежки фестивал на изкуствата „Мостът“, гр. Видин

В периода между 17 и 24 юли 2016 г. в град Видин ще се проведе поредното издание на Младежкия фестивал на изкуствата „Мостът“. За спомагане на дейностите по организиране и подготовка на фестивала ще бъдат включени 28 доброволци от Румъния на възраст между 18 и 30 години, които са участници в проект „Еко доброволци“, финансиран по Програма „Еразъм +“ и изпълняван от Сдружение „Консулт груп“, в партньорство с румънската организация „Patronatul Local al Intreprinderilor Mici si Mijlocii-Calafat”.

Във фестивалът се очаква да се включат над 100 талантливи младежи от цялата страна. С 10 работилници по визуални изкуства, музика и танци и 5 съпътстващи събития в рамките на цяла седмица, фестивалът има амбицията да се превърне в един от големите международни фестивали на изкуствата в България. Всички ръководители на работилници са талантливи млади хора, със задълбочени познания и дългогодишна практика в различни сфери на изкуството. Ръководител на работилницата по рисуване ще бъде Естер Ликаса – студентка трета година по специалност „Педагогика на визуалните изкуства“ в Софийски университет, а зад гърба си вече има няколко участия в изложби. Ръководител на бас работилницата е младият и талантлив Христо Михалков, който е учил в Консерваторията – Бас китара и свири Фънк, Джаз, Фюжън, Рок. Работилницата по пеене от тази година е с нов ръководител – Гери Балевска, която е с богат, педагогически опит. Гопето от R.T.F и Imp за поредна година ще ръководят работилницата по хип-хоп.

Ще има обособен палатков лагер на открито до крепостта „Баба Вида“, където всеки, който има желание може да остане през цялото време на събитието. Доброволците ще вземат участие в подготовката на палатковия лагер за участниците във фестивала (почистване и обособяване на района, парцелиране и осигуряване на комендантски пост и ръководство, график за дежурства). Ще бъдат раздавани листовки, които да информират заинтересованите за творческите работилници и събитията, които са организирани за фестивала.